לפני הרשימה, חשוב לי להזכיר לכם שגם אם פשוט תגיעו לטבע ותהיו ברגע (בלי פלאפונים והסחות דעת) הכול יהיה מדהים. אנחנו והילדים פשוט צריכים להיות במרחב הפתוח ולהנות ביחד בלי הרבה "תוספות".
עכשיו נכון, צריך ביגוד מתאים, ציוד קמפינג, ציוד לבישול ואוכל אבל כל זה תומך את המהות הבסיסית - לצאת לטבע. בקיצור, לקחת בקלות את נושא הציוד ולא להפוך את זה לעיקר.
לפני שתיכנסו לאקסל אני כותב כאן את העקרונות של כל החלקים.
ביגוד: לפי העונה והמסלול ולחלק לביגוד לטיול, לילה ויום. לדוג' טיול עם מים דורש סנדלים ולינה בחורף מחייבת ביגוד חם.
ציוד קמפינג: מתחלק לכמה תחומים וכמובן טיול בעונה וכמות האנשים
ציוד שינה: אוהל, מחצלת מתחת לאוהל, מזרון שינה, סדין למזרון, שק"ש מותאם למזג האוויר
ציוד כללי: פנס ראש, כסאות מתקפלים, שולחן אוכל קטן מתקפל, מחצלת לישיבה, ובולי עץ איכותיים למדורה
ציוד לטיול: נעלים/סנדלים, כובע, מים בהתאם לאורך המסלול (תמיד עדיף אקסטרה), מקלות הליכה (למי שרגיל) ופקל קפה
מנשא לילדים (בהתאם למשקל ולגיל), מפה של המסלול!, מגבת קלה אם יש מים בדרך
ציוד לבישול ואוכל: הכול בהתאם למה שאתם מתכננים בתפריט ואני ממש ממליץ להשקיע בחשיבה על מה רוצים להכין ביחד. ושימו לב שבהרבה חניונים יש מטבח משותף עם ציוד מעולה אז לא צריך להביא מהבית.
ציוד בסיסי: גזיה, מחבת, סיר, כל בישול (כף עץ לדוג), קרש חיתוך, שמן, תבלינים, צלחות, כלי אכילה וכוסות, סבון כלים וספוג לניקוי כלים.
מה מבשלים: לפי התפריט שהכנתם (פרק בהמשך על בישולי שטח מומלצים) וממש כיף להתחיל מוקדם בחיתוכים ביחד עם הילדים. אם מטיילים עם עוד משפחות אפשר לחלק שכל אחד מכין מנה. שימו לב לתכנן אוכל לנסיעה, ארוחת ערב, בוקר וצהריים ותמיד עדיף שישאר מאשר שהיה חסר.
בתמונה - ריף מטייל עם עצמו במרחב הקמפיינג. תזכורת להתחלה. כל זה בשביל להגיע לטבע ופשוט לטייל ולהנות. לא ללכת לאיבוד ברשימות הציוד. בסרטון - דוגמה למרחב קמפינג, לא צריך הרבה בשביל להתחבר לטבע
Comments